LED kijelző

led-kijelzo-singleVizuális tartalmak megjelenítésére fejlesztett LEDekkel szerelt eszköz. Két típusát különböztetjük meg, az egyszínűt (monokróm) és a többszínűt (RGB). Az egyszínű LEDekkel szerelt kijelzők általában piros, zöld, kék, sárga, ritkán fehér színt jelenítenek meg. A színes felületeket színkeveréssel állítják elő, ezt más néven LED falnak is nevezik és több millió szín előállítására képes. A kijelzővel lehetősége van különböző üzeneteket, hirdetéseket eljuttatnia a vásárlói részére bármely napszakban, úgy, hogy a mondandóját akár óránként megváltoztathatja. A megjelenített tartalom lehet szöveg, grafika vagy kis videó. Mindig a felhasználási területnek megfelelően válassza ki a terméket.

A legfontosabb szempontok, amelyek segítenek kiválasztani egy LEDes kijelzőt:

  • használat helye: kültéri vagy beltéri. Teljesen más környezeti hatások érik a kültéri kijelzőket (eső, szél, napfény), mint a beltérieket, ami azonnal észrevehető a kinézetükben. A kültérre szánt termékek robosztus felépítésűek és vízálló kivitelben készülnek.
  • engedélyek: egyes esetekben a kijelző elhelyezésére az illetékes hatóságnak vagy az ingatlan tulajdonosának az engedélye szükséges, mielőtt megrendeljük a terméket a kellemetlenségek elkerülése végett ennek érdemes utána járni.
  • olvasási távolság: a legtávolabbi pont, ahonnan a célközönség olvasni fogja a kijelzőt. Ez a távolság határozza meg a szükséges karaktermagasságot és a felbontást. Minél távolabb helyezkedünk el a kijelzőtől annál magasabb karakter szükséges és minél közelebbről olvassák, annál nagyobb felbontásra van szükség.
  • egyoldalas vagy kétoldalas kivitel: A térbe nyúló, a házak falára merőlegesen elhelyezett kijelzők esetében szükség lehet arra, hogy mindkét oldalát használják, így az utcán a mindkét irányba haladók el tudják olvasni. A felületeken elhelyezett kijelezőnél ez természetesen felesleges.
  • megjelenített szín: Egyes „iparágak” bevált színekkel dolgoznak, az egészségüggyel kapcsolatos kijelzők például zöld színűek (gyógyszertárak, fogászatok), a sebességjelzők általában piros színűek.
  • fényerő: Ez a jellemző leginkább a nagy távolságról olvasott, kültéri kijelzők esetében lényeges. Fontos, hogy az olvasási távolságon belül a nap nagy részében jól olvasható legyen a kijelző. Az igazán modern termékek a napsütés ellenére jól látható megjelenítést biztosítanak! A kültéri kijelzőket általában nagyobb teljesítményű diódákkal szerelik.
  • látószög: A LEDek fénye lencsékkel kitűnően irányítható. Az ideális helyen elhelyezett kijelző nem egy szűk sávban látható, például szemből, hanem szélesebb mezőből, ezért korántsem mindegy, hogy a kijelzőt 90 fokos szögből vagy már 120 fokos szögből tudják olvasni, korábban észreveszik és hosszabb ideig látják.
  • méret: az olvasási távolság, a helyszín sajátosságai és az anyagi lehetőségeink határozzák meg a kijelző méretét.
  • felbontás: Gyakorlatilag a LEDek számát jelöli a kijelző felszínén. A kijelző felbontása szoros összefüggésben van a termék minőségével, minél nagyobb felbontású egy megjelenített felület annál szebb képet tudunk rajta létrehozni és a nagyobb felbontás több variációs lehetőséget biztosít a grafikai megjelenítésre.

A LEDes kijelzőink Európában gyártott kitűnő minőségű, esztétikus kivitelezésű termékek grafikus megjelenítést biztosító szoftverrel! Tegye a cégét láthatóvá!